Hirdetések
Szeretnéd megtanulni, hogyan némíthatod el a történeteket? Végül is érezted már azt az érzést, hogy már nem bírod nézni valakinek a posztjait az Instagramon?
Leiratkozhatsz a személy követéséről, vagy blokkolhatod is, de ez néha fájhat, különösen, ha rokonról vagy közeli barátról van szó.
Egy másik megoldás az, hogy elrejted a személy bejegyzéseit anélkül, hogy lemondanál a követéséről; ez a lehetőség mind az Instagram-sztorik, mind a hírfolyambeli bejegyzések esetében működik.
Lásd még:
Hogyan lehet némítani a történeteket Instagramon?

A követett személyek történeteinek némításához:
- Nyisd meg az Instagramodat;
- Keresd meg annak a személynek a történetét, akit el szeretnél némítani;
- Koppints és tartsd lenyomva a történetét;
- Kattintson a “némítás” gombra”
- Megjelenik egy mező, majd válaszd a “Történetek némítása” lehetőséget.”
Követett személyek bejegyzéseinek némításához:
- Nyissa meg a Instagram;
- Találd meg a személy történetét;
- Koppints és tartsd lenyomva a történetét;
- Kattintson a “Némítás” gombra.
- Megjelenik egy mező, majd válaszd a “Történetek és bejegyzések némítása” lehetőséget.”
A történetek és posztok némításának egy másik módja, ha megnyitod a személy profilját, rákattintasz a “követés” gombra, megnyílik egy mező -> kattints a “némítás” gombra -> válaszd ki a némítani kívánt opciót.
Hogyan rejtsem el a történetemet valaki elől?
1. Nyisd meg az Instagramot a telefonodon: Koppints a fotódra a jobb alsó sarokban, hogy a profilodra ugorj. Ezután koppints a jobb felső sarokban található három vonalra a menü megnyitásához.
2. Görgessen lejjebb, amíg meg nem találja a “Ki láthatja a tartalmaidat” lehetőséget:Koppints a “Sztorik és élő közvetítés elrejtése” lehetőségre, hogy elkezdj blokkolni valakit a történeteidből.
3. Koppintson a “Történet elrejtése” elemre, hogy megtudja, hogyan blokkolhat embereket a történetekben: Ez arra az oldalra visz, ahol letilthatod, hogy valaki láthassa a történeteidet.
4. Írd be a blokkolni kívánt személy felhasználónevét. a keresőmezőben található történetekben.
Egy másik módja, hogy megnyitod a közzétett történetet, kattints a jobb alsó sarokban található három pontra -> Történet beállításai -> Történet elrejtése elől (és válaszd ki azokat a személyeket, akik elől el szeretnéd rejteni). nem (Ellenőrizd a történetedet.).
Amikor elrejtem a történetemet az Instagramon, a másik fél tudni fogja?
Nem, az Instagram nem értesít, ha elrejtetted a történetedet valaki elől. De ne feledd: az illető továbbra is láthatja a bejegyzéseidet a hírfolyamában, és interakcióba léphet a profiloddal.
Lehetséges megtudni, hogy valaki eltitkolta-e előlem a történetet?

Lehetnek nyomok, de nem lehetünk biztosak benne. Nézd:
1. Ha valakinek a történetei, akiket korábban posztoltál, eltűntek számodra, de a többi bejegyzése továbbra is megjelenik;
2. Ha egy barátod küldött neked egy történetet az illetőről, de azt írja ki, hogy “A történet nem érhető el”.
Ez az üzenet azonban akkor is megjelenik, ha a történet lejár, vagy csak közeli barátoknak szól, vagy ha törölték.
Némíthatom azoknak az embereknek a történeteit, akik nem követnek engem Instagramon?
Elrejtheted a történeteidet azok elől, akik nem követnek téged az Instagramon. Lépj a beállításokhoz, és add hozzá a profilt a “Történetek és élő videók elrejtése előlük” listához.
De még így is, azok, akik nem követnek téged, továbbra is láthatják a hírfolyamodat, a videóidat, és interakcióba léphetnek a profiloddal.
Ha nagyobb kontrollt szeretnél afelett, hogy kik láthatják a tartalmaidat, akkor a legjobb, ha priváttá teszed az Instagram-profilod.
Így csak az általad kiválasztott követők láthatják majd, amit megosztottál.
Mi a különbség egy történet elrejtése és némítása között az Instagramon?
A történetek némítása azt jelenti, hogy nem fogod látni, hogy mit oszt meg egy személy.
Egy történet elrejtése azt jelenti, hogy megakadályozod, hogy egy adott személy lássa, amit a közösségi hálózaton (különösen a történetedben) közzéteszel.
Mi van, ha újra meg szeretném mutatni a történetemet másoknak? Igen, megteheted! Csak távolíts el embereket a “Sztorik és élő videók elrejtése” listából. Látni fogják az elmúlt 24 óra történeteidet, de nem fogják látni, hogy mit tettél közzé a blokk alatt.
Valakinek a történetének / bejegyzéseinek újraaktiválása
Az újraaktiváláshoz és valakinek a történetei és/vagy bejegyzései újbóli megtekintéséhez menj a némított személy profiljára, kattints a “Követés” gombra. Egy ablak nyílik meg, kattints a “Némítás” gombra.
Ott a “Bejegyzések” / “Sztorik” / “Jegyzetek” opciókat láthatod. Kiválaszthatod, hogy melyiknél legyen engedélyezve a némítás, és melyiknél tiltva.
Nézd meg azt is, hogyan működnek az ingyenes kurzusok a Senaiban és a SENAC-ban: ittKérdéseid vannak azzal kapcsolatban, hogyan némíthatod el az olyan emberek történeteit, akiket nem kellene látnod? Írd meg őket kommentben!
